Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları tekdüze olarak yapılmalıdır. Bapnın fondöten çalışmasını sağlamak sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri dundaki şekilde sıralanabilir:

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Alelumum metal yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve esas kapıların tarafı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yönlü ali nitelikli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı selim itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü Düzen strüktürsında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat az çok işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen taban malum bapnın hınçe peklik seviyesidir. Bu ode peklik seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

- İnternet sitesinin çalışmalevselliğini ve başarımını arttırmak kanalıyla sizlere maruz hizmetleri imar etmek,

Aynı zamanda yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiven bapları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine yük olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tam cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rikkatli malzeme kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı karınin sac kalınlığı 1.0 mm yahut daha nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara nail olmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yapıların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına müsaade verilmektedir.

Report this wiki page